Известие

Collapse
No announcement yet.

Да питам още нещо. Сори, че все питам ама...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да питам още нещо. Сори, че все питам ама...

Значи пак продължавам с питанията. Дано не съм ви втръснал вече. Но нали все да съм сигурен ето каква случка ми се случава.

Когато купих колата, още преди 3 седмици или повече отидох веднага на диагностика. Имаше две грешки в ламбда сондата. Едната за нагряването другата за приета максимална стойност. На диаграмата показваше постоянни 0,18 волта, демек сондата умряла. Ауспуха отзад за 3 дена става черен.

Ходих и при друг диагностик заради еърбега (оправиха го) и м/у другото проверихме пак сондата. Пак същите грешки (на миналата диагностика ги бяхме изчистили). Ясно ще се сменя сондата.

Смених я с някъква англииска смешна на външен вид, но за 83 лв с отстъпката толкова. Отивам пак при същия който ми оправи еърбега. Закача я на ПЦ-то и дава 1 грешка в подгряването на сондата. И пак 0,18 волта и не мърда. Колата си загря до 90 градуса. Един час работи на празех ход, докато пича мереше с уреда. Оказа се, че нямало маса на сондата. Закачи и той маса отделно и почна да играе волтажа, но много малко. от 0,18 волта до 0,205 волта.

И каза, че ще го мисли проблема и ме прати да си ходя. И сега тук въпроса е: Някой да предполага какъв точно е проблема?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

човече, прочети темата за лабда сондите. най вероятно са ти сложили "томпсън" . нормално за компютъра на алфа е да не може да разчете сигнала на неоригинална сонда. в такъв случай той си минава в авариен режим и все едно си без сонда. общо взето мнението ми е, че само са ти взели парите за сонда. вземи си бошова сонда по каталожен номер и ще си решиш проблемите. и е добре да намериш сервиз в който да ти направят читава диагностика защото в региона на търново и г. оряховица такъв не съм чувал да има.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Вариантите в Русе - "Ауто Итал Трейд" и "Итал Кар сервиз". За Итал Трейд-а съм чувал хубави неща, за Итал Кар знам и за сериозна издънка при диагностика на едно JTD. В Итал Трейд-а искат 36 лв. за диагностика на компютър.
      Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
      Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
      Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
      Alfa Romeo 146 ti

Comment

Абе къде ме пратихте вие? То да взема да ида в завода на Алфа тогава да ми направят там диагностика, че са най-добрите там

То като се закачи на компютъра си се вижда какво и е. И в горна има добра диагностика. Намерихме къде е проблема. Сондата не е била подкачена както трябва. И старата също е здрава и май ще я върна нея, защото е бощ оригинална.

Comment

Първоначално публикувано от oem
          ...................То като се закачи на компютъра си се вижда какво и е. И в горна има добра диагностика. ................
          Боже, боже....... като знам че там обиколих къде ли не преди година, за елементарно нещо, и всички ми гледаха колата като изкопаемо............едва успяха да ми сменят свещ..., но евала-потиха се се сума ти време и ми взеха 5 лв.
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Къде това?

Comment

у горна и търново. имам приятели там и от време на време отскачам. не се учудвай ако понякога мяркаш някоя от колите ми там))))
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore
                у горна и търново. имам приятели там и от време на време отскачам. не се учудвай ако понякога мяркаш някоя от колите ми там))))
                Имах пред вид къде точно в горна са ти гледали колата?

Comment

не искам нито да правя реклама на някого нито да го плюя. едното място където-( евала на момчетата )казаха "тази кола не е за нас" е в дясно по посока гарата близо до "колдъс" сервиза на двамата братя- краси и .....забрвих го вече... няма значение едва ли ще ми се наложи нещо да правя в регииона...
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Аха, да На мен там ми казаха преди да я купя да не я купувам. Били лембезета, скапи части. Ей такива ми ги наговориха там.

Comment

Ми брат аз дадох 200 лв. за сонда не защото ми се даваха. Бях проучил за тия евтините и разбрах, че поне при сондите евтиното излиза скъпо. Купи си оригинална на бош и да ти е мирна главата.
                      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Сложих старата. Проблема е бил в лош контакт на буксата. Сега работи нормално. Тази новата и тя работеше, но явно не е за моята кола. Язък за дето си дадох парите. Повече компромис с неоригинални части няма да правя!

Comment

Първоначално публикувано от oem
                          .......................( Повече компромис с неоригинални части няма да правя!
                          абе ще узреете че слагането на евтини и неоригинални части е по скъпо ама много блъскане на главата в стената ще падне...))
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

провери в bosch аз си взех оригинална за 120 лв. имат нови цени до скоро беше 300лв
                            sigpic98.ALFA 156 1.8 T.S. ALFA ROMEO 33 1.4 GT 1300 JUNIOR

Comment

Първоначално публикувано от de4o
                              провери в bosch аз си взех оригинална за 120 лв. имат нови цени до скоро беше 300лв
                              Е аз скоро питах. По каталожния номер на БОШ беше около 290 лв. оригиналната с кабела и буксата. Какви са тези 120 лв. Ти ме хвърли в мисли!

Comment

Working...
                              X